Στ. Κασσελάκης: «Ακρίβεια ίσον Μητσοτάκης» – ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Ιδού το ηχητικό με τα ψεύδη Μητσοτάκη για τον ΦΠΑ στον καφέ (βίντεο)

Την εκτόξευση του ΦΠΑ στον καφέ από το 13% στο 24% σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο στα social media κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε καφετέρια, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τελείως άδικο μέτρο.

«ΦΠΑ 24%. Νόμιζα ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός. Κρίμα και είχα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα και λέω για μία αφορά ο κ. Μητσοτάκης τηρεί τις δεσμεύσεις του» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαβάζοντας τη σχετική απόδειξη και προσθέτει, απευθυνόμενος στα ΜΜΕ: «Προτείνω νέους τίτλους: Ακρίβεια ίσον Μητσοτάκης, έμμεσοι φόροι ίσον Μητσοτάκης».

«Πώς το είπε αυτός ο υπουργός που είναι φανατικός του κ. Μητσοτάκη (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης); “Οι φόροι με Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω”».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τον ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα προϊόντα παντού. Άλλος ΦΠΑ στον χέρι, άλλο στον τραπέζι. Ποιον ωφελεί αυτό; Μα φυσικά τις μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε takeaway. Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της εστίασης… Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τελείως παράλογο, τελείως άδικο. Να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας. Κόψατε τις διακοπές στους Έλληνες, κόψατε το air condition με το ακριβό ρεύμα, τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;».

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Ιδού το ηχητικό με τα ψεύδη Μητσοτάκη για τον ΦΠΑ στον καφέ

«Το ψέμα είναι το βασικό εργαλείο όσων νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τους πολίτες επ’ άπειρον και χωρίς αντίλογο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στη ΝΔ για την αύξηση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ.

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις «γραφικές κατηγορίες» -όπως τις χαρακτηρίζει- του Νίκου Ρωμανού, κατά του Στέφανου Κασσελάκη, για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «μαύρη προπαγάνδα» επειδή απλώς ανέδειξε το «προφανές και αυταπόδεικτο», ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% ως τώρα», εκθέτει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία, παραθέτοντας σχετικό ηχητικό με τα ψεύδη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΦΠΑ στον καφέ. 

«Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει στο ηχητικό που ακολουθεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές εβδομάδες να λέει από ραδιοφώνου (Παραπολιτικά FM) ότι “θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη” την άνοδο της τιμής του καφέ διεθνώς και ότι “θα πράξει τα δέοντα για το ζήτημα”. Να υπόσχεται, δηλαδή, ψευδώς, ότι θα διατηρήσει τον ΦΠΑ στο 13%» υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τιμή του καφέ, κατηγόρησε ευθαρσώς τον Στέφανο Κασσελάκη για «διαστρέβλωση της αλήθειας και μαύρη προπαγάνδα», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι «αποκρύπτει την αλήθεια» και ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε ανακοινώσει,ότι το μέτρο αφορά και στον σερβιριζόμενο καφέ». «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι μονιμοποιεί τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ που πωλείται μέσω take away και delivery, προς όφελος των εργαζόμενων και των νέων. Μονιμοποίησε, επίσης, τον μειωμένο ΦΠΑ για τα ταξί» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, κάνοντας προκλητικά λόγο για «παράδειγμα του ακραίου λαϊκισμού». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σχολιάσει την εκτόξευση του του ΦΠΑ στον καφέ από το 13% στο 24%, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τον ΦΠΑ στο 24% σε όλα τα προϊόντα παντού. Άλλος ΦΠΑ στον χέρι, άλλο στον τραπέζι. Ποιον ωφελεί αυτό;  Μα φυσικά τις μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε takeaway. Για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της εστίασης… Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τελείως παράλογο, τελείως άδικο. Να πάρει πίσω αυτό το άδικο μέτρο και να αφήσει τον Έλληνα να ευχαριστηθεί τον καφέ του σε μια τιμή αξιοπρέπειας. Κόψατε τις διακοπές στους Έλληνες, κόψατε το air condition με το ακριβό ρεύμα, τώρα πάτε να τους κόψετε και τον καφέ;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Νέα Δημοκρατία διά του κ. Ρωμανού, εκτόξευσε γραφικές κατηγορίες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «μαύρη προπαγάνδα», επειδή απλώς ανέδειξε το προφανές και αυταπόδεικτο: η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, έναντι 13% ως τώρα.

Ο κ. Ρωμανός καλά θα κάνει να φτιάξει έναν κρύο καφέ και να ακούσει στο ηχητικό που ακολουθεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές εβδομάδες να λέει από ραδιοφώνου (Παραπολιτικά FM) ότι «θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη» την άνοδο της τιμής του καφέ διεθνώς και ότι «θα πράξει τα δέοντα για το ζήτημα». Να υπόσχεται, δηλαδή, ψευδώς, ότι θα διατηρήσει τον ΦΠΑ στο 13%.

Επιστρέφουμε λοιπόν τα περί ψεύδους στη ΝΔ, και σημειώνουμε: το ψέμα είναι το βασικό εργαλείο όσων νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν τους πολίτες επ’ άπειρον και χωρίς αντίλογο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί